Annons

Brownie med Dulce de Leche

Om denna kaka var från ”Over There”, Amerikat, USA så skulle den antagligen heta: Double Caramel, double Chocolate Devil Brownie Extravaganza-Bonanza! Men nu är vi faktiskt i Sverige, och då kan vi kalla den: Kladdkaka med kola. För det är precis det det är 🙂

IMGP7928

Jag hade en burk Dulce de Leche kvar från Pampas Deli, och jag tänkte att detta måste ju bara bli en hit, och det blev det!

Ingredienser:
115 g smör
170 g mörk choklad
25 g kakaopulver
3 ägg
200 g socker
1 tsk vaniljpulver
140 g mjöl
300 g Dulce de Leche

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Klä en form på ca 20*20 cm med bakplåtspapper.
3. Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från plattan. Bryt chokladen till små bitar och tillsätt i smöret. Rör tills chokladen smält helt.
4. Vispa ner socker, och vispa sedan i ett ägg i taget.
5. Blanda kakao, vaniljpulver, och mjöl och sikta i detta i chokladröran
6. Ha i hälften av smeten i formen
7. Klicka i ca en tredjedel av Dulche de leche i formen, och dra runt det hela med en kniv.
8. Ha resten av smeten, och toppa med stora klickar dulche de leche och gör sedan ett mönster med en kniv.
9. Baka kakan mellan 35-45 minuter, kakan ska vara fast, men inte torr så som en sockerkaka.
10. Låt svalna och skär upp i små bitar!

Här nedan följer nu samma recept, men i en steg-för-steg beskrivning med bilder. Vad tycker ni om det?

1. Sätt ugnen på 175 grader
IMGP7863
2. Klä en form på ca 20*20 cm med bakplåtspapper.

IMGP7864
3. Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från plattan. Bryt chokladen till små bitar och tillsätt i smöret. Rör tills det smält helt.

IMGP7866
4. Vispa ner socker, och vispa sedan i ett ägg i taget.

IMGP7873

Annons


5. Blanda kakao, vaniljpulver, och mjöl och sikta i detta i chokladröran

IMGP7875
6. Ha i hälften av smeten i formen

IMGP7878
7. Klicka i ca en tredjedel av Dulche de leche i formen, och dra runt det hela med en kniv.

IMGP7882
8. Ha resten av smeten, och toppa med stora klickar dulche de leche och gör sedan ett mönster med en kniv.

IMGP7885
9. Baka kakan mellan 35-45 minuter, kakan ska vara fast, men inte torr så som en sockerkaka.

IMGP7897

Annons


10. Låt svalna och skär upp i små bitar!

IMGP7928

Annons
Dela på:
Annons

Laddar