Annons

Brownie med flingsalt

Brownie med flingsalt, det här är browniesarnas brownie! Perfekt kladdig brownie med len chokladganache och toppat med flingsalt, det exploderar av smaker i munnen!

Jag spelade även in en youtubefilm när jag gjorde dessa, kika gärna och prenumerera på min kanal: Youtube – Fredriks Fika

Annons
Annons

Brownie med flingsalt, 9 stora bitar

Chokladganache:
150 g mörk choklad (Jag använder en 55%-ig)
1,5 dl vispgrädde

Brownie:
200 g smör
3 dl strösocker
1 ,5 dl kakao
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Garnering:
Flingsalt

Gör så här:
1. Chokladganachen: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin ganache, låt stå i rumstemperatur.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 20 cm, med med bakplåtspapper.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
4. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
5. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
6. När kakan är sval så breder du på ganachen och strör över flingsalt. Skär i rutor.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar