Annons

Bruschetta – klassiskt recept

Det här är verkligen en av mina favoritförrätter, eller som tilltugg innan maten. Bruschetta på riktigt goda tomater med färsk basilika är svårslaget! Enkelt med få ingredienser som bara passar som handen i handsken.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Bruschetta, 4 portioner

4 mogna tomater, eller ett paket cocktailtomater
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
1 baguette eller ett surdegsbröd
olivolja till att steka bröden
2 vitlöksklyftor

Gör så här:
1. Finhacka tomaterna och lägg i en skål.
2. Strimla basilikan och vänd ner tillsammans med olivolja och salt och peppar efter smak. Låt blandningen vila medan du förbereder bröden.
3. Skiva brödet. Hetta upp en stekpanna och stek bröden gyllene i lite olivolja.
4. Dela vitlöksklyftorna och gnugga snittytan mot det stekta brödet, det här momentet är viktigt, det är det som sätter den fina smaken och gör en bruschetta just en bruschetta.
5. Fördela tomatblandningen på bröden och servera direkt.

Annons

Om man vill kan man ju baka egna baguetter, här är ett recept på riktigt enkla baguetter: Baguetter

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar