Annons

Brynt smör-marängkräm

Jag testade att göra en marängsmörkräm på brynt smör, och det blev sååå gott! Du kan använda den till att toppa biskvier, tårta eller som här: En ljuvlig bakelse på mandelmassebotten och jordgubbar!

Receptet på mandelmassebotten hittar du här: Mandelmassebotten

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Brynt smör-marängkräm, lagom till en tårta

250 g smör
4 äggvitor
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Bryn hälften av smöret. Smält det i en kastrull och låt det sjuda tills det är brynt, rör hela tiden.
2. Vispa samman det brynta smöret med resten av smöret.
3. Blanda samman äggvitor, strösocker och vaniljsocker i en bunke, ställ bunken över vattenbad och värm upp till 65 grader under omrörning/vispning.
4. Ta av bunken från värmen och vispa till en fast maräng, klicka sedan i det vispade brynt smöret lite i taget medan du fortsätter att vispa kraftigt.

Annons

Med äggulorna som bli kvar kan man göra t.ex Guldkaka

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/mjolkchokladbiskvier/