Nybakade bullar med kanel och kardemumma smakar mumma! De här bullarna bakade jag år familjen Sandelin nu när jag hälsade på dem sist. Riktigt rejäla bullar som är riktigt saftiga, smakrika och såååå goda!
Nybakade bullar utomhus med ett glas saft, min gudson Adam mumsade i sig 🙂
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Bullar med kanel och kardemumma, 24 stycken
5 dl mjölk
50 g röd jäst
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk nymortlad kardemumma
13 dl vetemjöl special + lite till utbakning
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk nymortlad kardemumma
Pensling:
1 dl vatten
1 dl socker
pärlsocker + lite mortlad kardemumma
Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, salt och kardemumma.
3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand.
4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter.
5. Rör ihop smör, strösocker, kanel och kardemumma till fyllningen.
6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel på ca 60x40cm.
7. Bred ett tunt lager fyllning på degen. Vik degen en gång långsida mot långsida. Kavla ett par gånger för att få en jämn deg att skära i.
8. Skär strimlor på ca 2,5 cm. Tvinna och sno ihop till en knut med ändarna neråt.
9. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter.
11. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Pensla bullarna med sockerlagen direkt de kommer ur ugnen och strö på pärlsocker och lite mortlad kardemumma. Lägg bullarna på galler och låt svalna.
Vill du ha fler tips på goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar
Här hittar du även ett recept på engelska och en video på engelska hur man gör kanelbullar! Cinnamon buns
Att baka bullar på sommaren är det bästa, degen jäser som aldrig förr!