Annons

Bullar, recept och video!

Jag har fått förfrågan många gånger om jag kan göra en video där jag visar hur jag gör bullar, så nu blev det äntligen av!! Jag visar hur jag gör mina kanelbullar och kardemummabullar, och mina bästa tips på hur jag brukar göra.

bullar

Videon ser du här, receptet hittar du lite längre ner.

Annons
Annons


Jag använder mig av samma deg till båda bullarna, men gör olika fyllningar. Receptet på kardemummasnurrorna hittar du här: Kardemummasnurror

kardemummasnurror

Receptet på kanelbullarna som jag gör till nystan är det här:

Ingredienser till 32 bullar

5 dl mjölk
50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 msk nystött kardemumma
13 dl vetemjöl + lite till utbakning

Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel
1 msk ströbröd

Pensling
1 dl vatten
1 dl socker
pärlsocker

Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, salt och kardemumma.
3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 5 minuter i maskin, eller 10 för hand.
4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter.
5. Rör ihop smör, strösocker, kanel och ströbröd till fyllningen.
6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela i två delar och kavla ut ena degen till en stor fyrkant på ca 40x40cm.
7. Bred ett tunt lager fyllning på degen. Vik degen en gång långsida mot långsida. Kavla ett par gånger för att få en jämn deg att skära i.
8. Skär tunna strimlor på ca 1 cm. Dra i dem lite försiktigt för att få dem långa och rulla ihop 2-3 av remsorna till ett nystan och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Gör samma sak med resetn av degen.
9. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter.
11. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Pensla bullarna med sockerlagen direkt de kommer ur ugnen och strö på pärlsocker. Lägg bullarna på galler och låt svalna.

Annons

Här hittar du även ett recept på engelska och en video på engelska hur man gör kanelbullar! Cinnamon buns


kanel bullar

Jag fick besök av Harry som är en en del av smakpanelen, och mina bullar fick betyg 9,9! Vi frågade vad som krävdes för att det skulle vara en 10:a, men det var högst oklart, kanske en pärlsockerbit till eller något sådant 🙂

kanelbullar

Ofta när jag gör bullar så gör jag hälften en smak, och hälften en annan. Degen är ju som oftast den samma! Vill du ha tips på olika fyllningar och olika degar så hittar du dem här: Fredriks bullar

kanelnystan

Det här är mitt allra bästa bakverk att baka = BULLAR! Jag älskar alla stegen från att göra degen, se den jäsa, knåda, forma och fylla. Jäsa igen. DOFTEN när de är i ugnen, och sedan pricken över i = FIKA! 🙂

kardemumma bullar

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar