Annons

Cakepop med Baileys

En cakepop sitter ju sällan fel! Så här har jag testat en cakepop med smak av kaffe och Baileys! Receptet är framtaget i samarbete med Baileys.

cakepop med baileys

Ingredienser till kakan
2 st ägg
1,5 dl socker
75 g smör
0,75 dl espressokaffe
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver

Vid servering
150 g philadelfiaost
0,5 dl Baileys
200 g smält choklad
Pistagenötter eller annan valfri topping

Gör så här
1.

Annons

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret, blanda i det varvat med kaffet i äggsmeten.
4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna.
6. Använd en elvisp och mosa kakan, blanda ner philadelfiaost och Baileys och mixa tills välblandat.
7. Rull bullar och ställ i kylen i 30 minuter.
8. Smält chokladen. Stoppa en pinne i varje boll och doppa i chokladen och valfri topping.

cakepop

Vill du testa fler recept med Baileys så hittar du dem här: Baka med Baileys

Annons
Dela på:
Annons

Laddar