Annons

Camu Camu – Juice med superbäret

Har ni testat superfrukten camu camu? Frukten är nästan omöjlig att få tag på i Sverige, men det finns camu camu-pulver i de flesta hälsokostaffärer. Idag blev det en frisk camu camu-juice till frukost, en riktigt bra start på dagen!

camu camu juice

Camu camu har högst halt C-vitamin av allt som du kan äta på vår planet! Bäret innehåller även kalium, kalcium, aminosyror, bioflavonoider, proteiner, betakaroten, vitamin B1, B2, B3 och C-vitamin.

Annons

Camu camu-bäret sägs även ha en lugnande effekt som lugnar stress.

Hur som helst så är det en bra källa till mycket gott för kroppen, och det smakar lite som en syrlig nyponsoppa, vilket jag tycker var riktigt gott!

camu camu pulver

Annons

Camu camu -juice, ett glas

1,5 dl färskpressad citrusfrukt
0,5 dl vatten
1 msk honung eller agave
2 tsk camu camu-pulver

Gör så här:
1. Pressa valfri citrusfrukt. Jag gillar syrligt, så jag tog två citroner och en clementin.
2. Blanda detta med vatten, honung/agave och camu camu-pulver.
3. Pulvret löser upp sig ganska bra, men vill du ha en slät juice så kan du köra lite med stavmixern.

frukostjuice

Jag älskar verkligen juice till frukost, gärna lite syrlig så att man vaknar till 🙂 Vi tror verkligen på att boosta vårt immunförsvar och tar ofta ett shot med ingefära också! Receptet på det hittar du här: Ingefärsshot 

ingefärsshot

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Testa även mitt shot med ingefära och gurkmeja! Receptet på det hittar du här: Ingefära och gurkmejashot

gurkmeja och ingefärsshot

Som vanligt så finns det inga garantier på att man kommer att hålla sig frisk eller vara ostressad för att man dricker juice. Men något som jag tror på till 100% är tankens kraft, så jag tror på att jag hålle rmig frisk, och då kommer jag göra det 🙂 Lite flummigt, men så tänker jag 😉

camu camu juice

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar