Annons

Cheesecake i glas med äpple

Det här blev verkligen underbart gott! Pajsmul med krämig vaniljcheesecake tillsammans med smörstekta äpplen med kanel. En riktig höjdare som eftererrätt!

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Annons

Cheesecake i glas med äpple, 4 portioner

Pajsmul:
50 g smör
50 g havregryn
50 g strösocker
50 g vetemjöl

Annons

Smörstekta äpplen:
2 äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel
25 g smör

Vaniljcheesecake:
200 g cream cheese
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda smör, havregryn, socker och vetemjöl i en bunke och nyp ihop till ett smul. Strö ut på plåten och rosta i ugnen cirka 15 minuter, rör gärna ett par gånger så att du får jämn färg, låt svalna.
3. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar ca 1×1 sm. Stek tills de är mjuka i smör och pudra över socker och kanel.
3. Blanda cream cheese, grädde, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp.
4. Varva pajsmul, cheesecake och äpplen i portionsglas.

Gillar du det här receptet så gillar du säkerligen även detta! Äppelpajsglass!

Annons

 

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar