Annons

Cheesecake i glas med rabarber

Här är en riktigt enkel efterrätt som smakar vår! Cheesecake i glas med en riktigt god rabarberkompott!

Vill man ha ännu mer smak kan man ha i lite nymalen kardemumma i kompotten, rabarber och kardemumma passar otroligt bra ihop!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Cheesecake i glas med rabarber, 4 portioner

100 g rabarber
50 g syltsocker med pektin
1 msk vatten

Cheesecake:
5 digestivekex
25 g smält smör
200 g cream cheese
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker

Dekoration:
Kryddgrönt och bär

Annons

Gör så här:
1. Skölj och skiva rabarbern. Lägg rabarber, syltsocker och vatten i en kastrull.
2. Låt koka upp och sjuda tills rabarbern är mjuk. Häll över kompotten i en skål och låt svalna.
3. Krossa eller mixa digestivekexen. Blanda med smälta smöret och fördela i fyra glas.
4. Blanda cream cheese, grädde och socker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp.
5. Fördela cheesecake i glasen och varva med rabarberkompott. Dekorera efter tycke och smak.

Vill du ha fler recept med rabarber så hittar du massor här: Baka med rabarber

Recept med rabarber

Dela på:

Annons

Laddar