Annons

Cheesecake med saffran

Den här bakade cheesecaken med saffran är verkligen oslagbart god!! Perfekt smak av saffran och med den frasiga pepparkaksbotten så är den omöjlig att motstå!

Bakad cheesecake är min favorit, det blir lite mer smak och en underbar konsistens!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Bakad cheesecake, 10 bitar

Pajskal:
150 g pepparkakor
50 g smör

Fyllning:
0,5 g saffran
1 tsk vatten
400 g färskost
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 st ägg
0,75 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde

Till servering:
Vispgrädde
frukt eller bär

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smula sönder pepparkakorna i en matberedare och blanda med det smälta smöret.
2. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en springform på 24 cm i diameter.
3. Blanda saffran och vatten i en stor bunke och rör tills det är riktigt gult.
4. Rör i färskost, socker och vaniljsocker i bunken, tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
5. Vispa ner mjöl och vispgrädde
6. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.
7. Servera med vispgrädde, färska bär eller frukt.

Gillar du denna så gillar du säkerligen min enkla cheesecake i glas med saffran. Recept: Cheesecake i glas

Att baka med saffran är så himla gott, jag har samlat massor av recept här: Baka med saffran

Annons

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar