Annons

Chili på högrev, med chipotle och kanel

En riktigt god chili som värmer efter en långpromenad, kan det bli bättre än så nu såhär på hösten? Chilin lagar i princip sig själv, bara att sätta igång den, sätt på dig dina mysigaste höstkläder och bara bege sig ut.

Annons

Tre timmar senare så har du en god gryta! Chilin gjorde jag som en snabbare variant av pulled pork, fast pulled beef istället.

Chili på högrev

Jag och Emil tog med oss kameran ut och fångade lite av alla färger som hösten bjuder på 🙂

05102014-_MG_7314_Fotor_Collage

Nu till grytan! Låt dig inte skrämmas av chipotlen, det är en relativt mild chili, och jag använde endast en och då blev det bara lite starkt, vill du ha mer hetta, ta två!

Kanelstången tycker jag ger en rund och fin smak till köttgrytor. Inte så vanligt i Svenska köket, men jag uppmuntrar alla att testa, det är supergott, och det smakar absolut inte kanelbulle om man säger så 🙂

chili på högrev

Annons

Chili på högrev, 8 portioner

Ingredienser:
1,2 kg g högrev i tärningar
2 gula lökar grovt hackade
4 vitlöksklyftor, skivade
1-2 chipotle-chilin, eller 1-2 msk chipotlepulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
2 lagerblad
1 kanelstång
1/2 dl tomatpuré
2,5 dl köttfond/buljong
2,5 dl öl
Olja till stekning
salt & peppar

Gör så här:
1. Om du använder den hela chipotlen, blötlägg den i lite hett vatten i 20 minuter. Ta sedan upp och finhacka
2. Bryn bitar av högrev i olja tills köttet har fin yta
3. Tillsätt lök, vitlök, chipotle, kryddor och tomatpuré.
4. Stek ytterligare någon minut och täck köttet med fond och öl
5. Koka din chili på medelvärme i ca 3 timmar eller tills köttet kokat sönder helt.
6. Smaka av med salt och peppar

Chipotle

Såhär ser den hela chipotlen ut. Den finns bland grönsakerna på din affär i små påsar. Chipotle är rökt chili och den ger en riktigt god smak till grytor.

Högrev

Stek på köttet ordentligt! Het panna, och det ska fräsa vilt så att du får en bra yta på köttet.

Chili på högrev med chipotle och kanel

 

Annons
Dela på:
Annons

Laddar