Annons

Choklad och apelsinsnittar

Receptet på dessa choklad och apelsinsnittar har jag fått av min kära vän Åsa Sandelin. Hon är en riktig hejare på att baka! Närjag får idétorka du brukar jag fråga henna vad hon skulle ha gjort 🙂

sju sorters kakor

Det enda du ska ha lite koll på när du gör dessa är ugnen.

Annons

De kan bli lite brända i kanterna om man inte vakar över ugnen mot slutet av baktiden.

Ingredienser:
100 g sötmandel
apelsinskal från 1-2 apelsiner
200 g smör
3 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2,5-3 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandeln
2. Riv apelsinskalen fint, ta enbart det yttersta på apelsinen
3. Blanda alla ingredienserna i en skål till en lätt kladdig deg
4. Strö lite mjöl på bänken och dela degen i fyra delar
5. Rulla ut till längder och lägg dem på bakplåtspapperskladda plåtar, de flyter ut rejält, så ta bara en per plåt
6. Grädda på 200 grader i ca 13-15 minuter
7. Skär föriktigt till sneda kakor medan kakorna fortfarande är varma
8. Låt kakorna stelna innan du tar av dem från plåten.

choklad och apelsinsnittar

Annons
Dela på:
Annons

Laddar