Annons

Choklad och Toscakaka

Ibland vill man bara ha en sådan där kaka som säger: ÄT MIG! För mig är det denna 🙂 Riktigt saftig chokladkaka, ovanpå det en härlig tosca med hela nötter som är lite rostade innan för att ge extra mycket smak!

Toscakaka med choklad

Ingredienser:
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
3 ägg
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl kakao
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl

Toscasmet:
150 g smör eller margarin
1 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
200 g hasselnötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj  och bröda en form på ca 24cm i diameter.
2. Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter, tills du ser att skalet börjar spricka.
3. Ta ut dem och gnugga i en handduk för att lossa skalet, låt svalna och grovhacka nötterna.
4. Vispa smör och socker riktigt pösigt.
5. Vispa ner ett ägg i taget och avsluta med att ha i sirapen.
6. Blanda kakao, salt och vetemjöl. Blanda ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen.
7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Förbered toscan under tiden.
8. Smält smöret till toscan i en kastrull. Vispa ner socker, mjöl och mjölk Låt sjuda ett par minuter tills det börjat tjockna. Rör ner de rostade nötterna.
9. Ta ut kakan från ugnen. Fördela toscan över kakan, och grädda sedan i ytterligare 15 minuter tills toscan fått färg.
10. Låt kakan svalna, och sedan är det bara att mumsa på!

Chokladtoscakaka

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar