Idag blev det riktigt stora chokladbollar, precis sådana som man kan köpa på café! Perfekt till fikat när man är rejält fikasugen! Stora chokladbollar känns liksom bara lyxigt, och det är ju havregryn i så det måste väl ändå räknas som någorlunda nyttigt? :) Av det här receptet blir det 7 stora chokladbollar, men det går självklart bra att göra dem små också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Chokladbollar som på café, 7 st stora, eller 20 små 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 0,5 dl starkt kaffe eller espresso 8 dl havregryn Dekoration: Pärlsocker Gör så här: 1. Vispa samman smör, strösocker, kakao, vaniljsocker och kaffe till en chokladig smet. 2. Tillsätt havregrynen och blanda väl och låt stå cirka 30 minuter i kylen så går det lättare att rulla. 3. Forma runda bollar och rulla dem i pärlsocker. Jag gjorde de stora bollarna 100 gram styck. 4. Lägg i kylen ca 30 minuter tills de stelnat lite. Jag rullar dem i en bunke som jag har pärlsocker i botten och liksom snurrar runt den så blir det jämnt och fint med pärlsocker. Vill du ha fler recept på chokladbollar så hittar du hela min samling här: Chokladbollar