Här är en riktigt rolig variant av chokladbollstårtan som blivit så populär: Chokladbollsrulltårta! Perfekt att göra till kalaset, och denna går verkligen hem till både stora och små! Chokladbollsrulltårtan gjorde jag med vanlig chokladbollsdeg som botten, och fyllningen är en havre/kokos-fyllning med smak av vanilj. Helt galet gott faktiskt! Denna är enkel att göra glutenfri, se bara till att använda rena havregryn som garanterat är glutenfria, de finns på glutenfria hyllan i din affär. Chokladbollsrulltårta, 16 bitar Chokladboll : 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 1 dl kakao 8 dl havregryn 0,5 dl starkt kaffe eller espresso Havre/kokosboll: 150 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 5 dl havregryn 1 msk vaniljsocker 2 dl kokosflingor 0,5 dl mjölk Gör så här: 1. Använd två separata bunkar. Vispa samman smör och socker till både chokladboll och havre/kokosboll. 2. Tillsätt resten av ingredienserna i vadera bunke och arbeta ihop tills välblandat. 3. Kavla ut chokladbollsfyllningen mellan två bakplåtspapper till en rektangel på cirka 30x30 cm. Gör likadant med havre och koksfyllningen. 4. Lägg havre och kokosfyllningen ovanpå chokladbollsdegen och rulla ihop till en tight rulltårta. Börja med att vika in långsidan ordentligt så att du får med snurren. Använd bakplåtspapperet som hjälp när du rullar. 5. Lägg rullen i kylen 1-2 timmar tills den är riktigt kall. 6. Häll pärlsocker på en bricka och rulla hela ovansidan på din chokladbollstårta. 7. NJUT! Chokladbollsrulltårta är verkligen hur lätt som helst att göra! Jag har testat många olika tårtor på kalas, men inget tar slut lika fort som en chokladbollstårta :) Har du inte testat tidigare så kan jag verkligen rekommendera det! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på tårtor till kalas så hittar du alla mina recept här: Tårtor Här är en av mina populäraste recept på just chokladbollstårta: Chokladbollstårta med nutella Lycka till, och framförallt, ha riktigt roligt i köket! Det är det som ger den där extra goda kryddan :)