Idag bakade jag och chefsredaktör Eva Nordlinder live på Hembakats Facebook! Det var verkligen hur roligt som helst! Det fick bli en chokladbollstårta till långhelgen! Perfekt om du vill baka utan ugn!
Chokladbollstårta, 10 portioner
300 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl kakao
10 dl havregryn
1 dl starkt kaffe eller espresso
Dekoration:
2 dl pärlsocker
Bär och frukt till dekoration
Gör så här:
1.
Klä en form på cirka 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Rör samman smör, socker, vaniljsocker och kakao.
3. Tillsätt havregryn och kaffe och rör till en jämn smet.
4. Rulla 10-12 chokladbollar och rulla i pärlsocker.
5. Tryck ut resten av chokladbollssmeten i formen och ställ i kylen 1-2 timmar.
6. Ta ur tårtan och rulla sidorna i pärlsocker, dekorera med chokladbollar och bär och frukt!
7. NJUT!
Här är livesändningen, glöm inte att följa Hembakat på Facebook! HEMBAKAT
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika