Annons

Chokladbollstårta med pärlsocker

Om du älskar chokladbollar så är det givet att du kommer gilla den här chokladbollstårtan! Jag tycker att chokladbollstårta ska ha mycket pärlsocker, så jag gjorde en med massor av pärlsocker!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Annons

Chokladbollstårta, 10 portioner

300 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl kakao
10 dl havregryn
1 dl starkt kaffe eller espresso

Dekoration:
2 dl pärlsocker

Gör så här:
1. Klä en form på cirka 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Rör samman smör, socker, vaniljsocker och kakao.
3. Tillsätt havregryn och kaffe och rör till en jämn smet.
5. Tryck ut chokladbollssmeten i formen och ställ i kylen 1-2 timmar.
6. Ta ur tårtan och rulla sidorna i pärlsocker, dekorera med ännu mer pärlsocker och eventuellt lite bär.
7. NJUT!

Annons

För fler enkla och goda tårtor, kika in här: Fredriks tårtor

Dela på:

Kommentarer till “Chokladbollstårta med pärlsocker”

  1. Lotta skriver: 1 september, 2019

    Jag brukar göra chokladbollar i långpanna! Så smart! Med smält choklad i smeten samt ovanpå. Från Baka med Frida, fast på mitt eget sätt. Tårtvariant gjorde jag en gång till ungarna en påsk, satte en chokladkanin i mitten.
    Visst är det gott!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar