Annons

Chokladfondant med Grädde och Blåbär

Idag så är de ju min dag: Fredrik! Egentligen brukar Mormor göra en härlig Thore Skogman Tårta för att inleda kärringveckan (Du ska veta vad jag ogillade det när jag var liten, Fredrik som början på kärringveckan:)
Idag så fick jag göra mig en liten bakelse istället för att fira denna lilla dag! Kunde inte riktigt hålla fingrarna i styr heller, så det är en choklad/nougatfondant. Fungerar lika bra med bara choklad om du hellre vill det!

4 portioner:

Annons

100g smör
50g mörk choklad
50g nougat
2 ägg
1dl socker
0,5dl kakao (Jag använde raw)
0,25dl vetemjöl

Annons

Sätt ugnen på 220 grader. Smörj formarna och pudra med lite mjöl. Jag brukar ha i lite mjöl efter jag smort formen, sedan lägga handen över formen och skaka loss lite så det hamnar överallt. Sedan slår jag formen mot bordet så att allt överflödigt mjöl åker ur. Då är du säker på att få ut fondanten från formen! Nog om detta, tillbaka till receptet…!

Smält smöret, smält nougaten och chokladen i det varma smöret. Rör ägg och socker tills sockret löst upp sig, ej vispa. Häll i choklad/nougat-smöret i äggblandningen under ömröring, sikta i kakao och mjöl och blanda till en jämn smet. Plättlätt!Fyll formarna och baka dem mitt i ugnen ca 8-12 minuter beroende på hur din ugn är. Dessa var inne 9 minuter, de blev såhär:

Vispa grädde och garnera med nyplockade blåbär – Namnsdagskalas!

Annons
Dela på:
Annons

Laddar