Annons
Annons

Chokladkorv!

Nu börjar det närma sig advent med stormsteg så det är dags att tänka på vad man vill göra för mumsigt till helgerna! Idag testade jag något jag såg på Instagram som såg väldigt skojigt ut, nämligen en chokladkorv 🙂

chokladkorv

Man kan fylla dem med nötter, godis och många olika saker, men jag gjorde en enkel variant med enbart kex, sedan är det bara fantasin som sätter gränser för vad du vill göra!

Annons

chokladsalami

Ingredienser till en stor korv: 
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
200 g mörk choklad
50 g mariekex eller glutenfria mariekex
+ lite florsocker till pensling

Gör så här:
1. Vispa smör, florsocker och vaniljpulver riktigt fluffigt.
2. Smält chokladen sakta över ett vattenbad.
3. Krossa kexen i mindre bitar.
4. Blanda den smälta chokladen med smörvispet tills det är välblandat. Tillsätt kexen och rör om så att det är välblandat.
5. Lägg en stor bit plastfolie på bänken, Fördela smeten i ca 30-40 cm lång korv. Vänd in långsidorna av paketet och sno ihop ändarna så att det försluter sig. Ungefär så som man gör kryddsmör 🙂
6. Lägg korven i kylen. Efter ca 15-20 minuter så kan du forma den lite så att den inte blir platt på botten. Låt sedan stelna helt 1-2 timmar.
7. Rulla ut korven från plasten på lite florsocker. Använd en pensel och borta bort överflödigt florsocker. Låt ligga framme ett tag innan du skär upp den, sedan är det bara att njuta!

chokladkorv

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/ogongodis-cakepopsogon/