Annons

Chokladpannacotta x 3

Jag älskar att göra desserter i små burkar, och jag älskar att göra olika lager då det blir så snyggt, så idag blev det chokladpannacotta med tre sorters choklad, mörk, mjölk och vit! Det bästa av tre världar kan man säga 🙂

chokladpannacotta

Jag sötar pannacottan ytterst lite med vaniljsocker, och den här gången använde jag så lite gelatin som jag bara kunde för att få en mer krämig konsistens, precis hur gott som helst!

chokladpannacotta

Chokladpannacotta, 4 portioner

Receptet gör jag tre gånger och låter det stelna en timme mellan varje lager, här är alla ingredienser du behöver:

1,5 gelatinblad
4,5 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad,
50 g mjölkchoklad
50 g vit choklad

Gör så här:

1. Lägg 0,5 (ett halvt) gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
2. Hacka 50 g mörk choklad grovt.
3. Värm upp 1,5 dl grädde i en kastrull.
4. Ta av kastrullen från plattan. Blanda ner chokladen och vaniljsockret och rör tills chokladen smält.
5. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och blanda ner i kastrullen.
6. Fördela i 4 portionsglas eller burkar.  Ställ i kylen och låt stelna i 60 minuter.
7. Följ steg 1-6 med med mjölkchokladen, och till sist den vita chokladen och fyll på tills du har tre lager av chokladpannacotta.
8. Servera gärna med lite färska bär!

chokladpannacotta

Visst är det lite pyssel och hålla på att göra olika lager, men jag tycker det blir så snyggt  och så gott med de olika chokladsmakerna när man blandar dem!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

chokladpannacotta

Vill du ha tips på fler desserter så hittar du dem här: Desserter

Bland annat den här pannacottan jag gjorde med Baileys och havtorn, även där i olika lager såklart 🙂 Receptet hittar du här: Pannacotta med Baileys och Havtorn

pannacotta havtorn

Annons
Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar