Annons

Chokladpudding – Krämig efterrätt

Det här är barndomsminnen för mig. Vi åt ofta chokladpudding med vispad grädde till och det var så gott! Det här receptet är med äkta choklad och den smakar bara sådär underbart chokladigt som man vill att det ska göra.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Chokladpudding, 6 portioner

5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
3 msk maizena
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
150 g finhackad mörk choklad, jag använde 55%-ig
1 msk rumsvarmt smör

Gör så här:
1. Vispa samman mjölk, socker, ägg, maizena, kakao och vaniljsocker i en kastrull.
2. Låt koka upp under omrörning och sjud 2-3 minuter tills det är en kräm.
3. Dra av kastrullen från plattan och rör i chokladen och smöret och rör tills allt smält och du har en len kräm.
4. Häll upp på portionsglas som du plastar för att det inte ska bildas skin på. Ställ i kylen cirka en timme tills den är kall.
5. Servera med vispad grädde och kanske ett bär eller två 🙂

Det här blev så himla gott! Det går även bra att stjälpa upp chokladpuddingen på en tallrik om man hellre vill det.

Annons

 

Dela på:

Annons

Laddar