Annons

Chokladsufflé – luftigt, lätt och mumsigt!

Idag testade jag att göra en chokladsufflé! Jag har aldrig gett mig på att testa det, då jag tycker att det låtit svårt. Men det var faktiskt inte så svårt som man kan tro! Den höjde sig fint i ugnen, och blev lätt och luftig, med en krämig kärna.

Annons

Det här kan det bli på någon middag framöver!

chokladsufflé

Jag kan ju säga att det var väldigt spännande att sitta vid ugnen och titta på när sufflén bakade 🙂 Ska den höja sig, ska den falla ihop, vad ska hända! Värsta actionfilmen i ugnen! Hehehe

chokladsufflé

Annons

Ingredienser till 4-6 portioner chokladsufflé

3 äggvitor
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (70%)
3 äggulor
+ Smör och socker till att smörja formarna med

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och sockra små portionsformar.
3. Vispa äggvitorna till mjuka toppar, tillsätt två matskedar socker och fortsätt vispa till en fast maräng.
4. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smält.
5. Rör ner gulorna i chokladsmeten, en i taget.
6. Blanda försiktigt chokladsmeten med marängsmet.
7. Fördela smeten i formarna, det blir extra enkelt med en spritspåse.
8. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Suffléerna ska vara gräddade på ytan och lite lösa inuti.
9. Servera genast, pudra gärna lite florsocker ovanpå!

//

Behöver du suffléformar kan du köpa dem HÄR.


Jag använde vanliga små vita formar. Har du lite högre formar så kan du göra ännu högre suffléer, jag ska leta reda på lite roliga formar så jag kan göra löjligt höga suffléer nästa gång!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

chokladsufflé

Mmmm, underbara choklad! Vill dutesta fler av mina desserter så ska du kika in här: Fredriks desserter

chokladsufflé

Lycka till! Det här var väldigt roligt att göra!!

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar