Annons

Chokladtacos! En otippat god dessert!

Lite tacos till dessert kanske? 🙂 Det var iaf dagen projekt, att göra en chokladtaco fylld med ljuvlig vaniljglass, grädde, jordgubbar och sötsyltad ingefära! MUMS!

Chokladtaco

Receptet på chokladtacon hittar du här nedan, och sedan kan du fylla den med precis det du är sugen på! Det var faktiskt enklare än vad jag trodde att få till dem!

tacoskal choklad

Ingredienser till 12 tacoskal
100 g socker
110 g smör
110 g ljus sirap
100 g vetemjöl
10 g kakao

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, klipp ett bakplåtspapper i fyra delar. Jag bakade en kaka på en bit bakplåtspapper för att inte hålla på att pilla av dem efter ugnen.
2. Blanda socker, smör och sirap i en kastrull, låt sjuda tills sockret och smöret smält helt.
3. Blanda mjöl och kakao i en bunke, häll över den varma blandningen över de torra ingredienserna och blanda snabbt ihop till en lös deg.
4. Förbered något att lägga kakorna på när de kommer ur ugnen. Jag använde slickepottar och kaffekoppar (se bild nedan)
5. Klicka ut ca 1 och 1/2 matsked deg på bakplåtspapper. Baka två kakor i taget 6-8 minuter, man måste jobba snabbt efter att de kommer ur ugnen, så då är det enklare om du gör 2-3 stycken åt gången.
6. Direkt de kommer ur ugnen, lägg dem över träsleven och låt dem stelna.
7. Fyll tacoskalen med glass, grädde, färska bär och lite smält choklad!

chokladflarn

En lite överraskande dessert som dina gäster säkerligen kommer att uppskatta! När jag serverade dem så la jag lite smält choklad på botten av en tallrik och sedan plaserade jag skalet på tallriken så att det hade något att hålla sig uppe på 🙂

Taco som dessert

 

 

 

Annons
Annons
Dela på:
Annons

Laddar