Annons

Chokladtartlette med Jordgubbscurd och Maräng

Fira helgen med en liten sommarbakelse som inte går av för hackor! Tidigare i veckan gjorde jag jordgubbscurd, och detta fick sedan bli till en ljuvlig bakelse!
IMGP7739

Receptet på jordgubbscurden hittar du här: Jordgubbscurd

IMGP7716

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
110 g strösocker
110 g kallt smör
1 ägg

Gör så här:
1. Mät upp mjöl, kakao, socker och bakpulver i en skål.
2. Skär det kalla smöret i små kuber och tillsätt det. Arbeta snabbt ihop till en smulig massa, antingen för hand eller i maskin
3. Knäck därefter i ägget och blanda tills du har en fin och blank deg. Platta till degen och linda in den i plastfolie. Låt vila i kyl i cirka 30 minuter.
4. När pajdegen vilat kavla ut den mellan två bakplåtspapper, stansa ut bitar och tryck ut pajdegen i formen.
5. Grädda skalen i 180 grader i cirka 10-12 minuter.

IMGP7715




Maräng
2 st äggvitor
100 g socker
1. Blanda allt i en värmetålig skål. Ställ i vattenbad och vispa tills smeten är tjock och allt socker är löst, smeten ska vara ca 60 grader.
2. När den är tillräckligt tjock, ta av från värmen och vispa tills smeten är sval ca 10 minuter.

Sedan är det bara att ta ett pajskal, fyll med jordgubbscurd och spritsa valfri mängd maräng! Använd en brännare för att få lite härlig färg på marängen!

IMGP7725

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar