Annons

Citron och Ingefärskaka

Idag är det dags att ta med fika till jobbet igen. Det är så roligt att bjuda kollegorna på något gott till kaffet, speciellt på fredagar! (alla är lite gladare på fredagar, i alla fall på mitt jobb:)
Jag ville göra något med citron och ingefära och fnulade ihop detta recept.

Annons

Saftig, kryddig och en härlig rund smak av citron. Kollegorna gav klart godkänt, så nästa gång du är fikaansvarig så är detta ett toppentips!


Ingredienser:
250 g rumsvarmt smör
4 st ägg
2 dl strösocker
2 dl farinsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
1 st citroner
ca 0,5 dl vatten

Gör så här:
1. sätt ugnen på 175 grader och smörj en form på ca 1,5 liter
2. Vispa smör, farinsocker, socker samt skalet från en citron så det blir luftigt och krämigt
3. Blanda i ett ägg i taget under omrörning
4. Blanda mjöl, bakpulver och ingefära
5. Pressa saften av citronen och blanda det med vattnet så att du totalt har en deciliter vätska
6. Blanda i mjölblandningen och citronsaften i smör/ägget
7. Fyll formen och baka kakan i 40-45, testa med en sticka att den är torr.




Fick chans att använda min nya glasskål också, galet roligt att kolla hur all mixades!

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar