Annons

Citron och mandelkaka

En riktigt segmjuk kaka med en fin smak av citron. Gillar du mandel så kommer du att älska denna kaka! Jag älskar sådana här kakor som är lite sega och mjuka!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Annons

Citron- och mandelkaka, 10 bitar

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Zest av en citron
Saft från ½ citron
1 dl rapsolja
1 dl flagad mandel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröda en springform på ca 22 cm.
3. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke.
4. Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Vänd ned mjölblandning i äggsmeten och tillsätt citronskal, citronsaft och olja. Rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i formen och strö över den flagade mandeln. Grädda mitt i ugnen 25 minuter.
6. Låt svalna och pudra över florsocker. Servera gärna vispgrädde till.

Annons

Gillar du också mandelkakor så måste du testa mina mandelkrokar, min kondisfavorit! Mandelkrokar

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar