Annons

Creme Caramel med mandelflarn

Creme Caramel, en dallrig och söt dessert! Kanske inte en riktig Fredrik-favorit, men det var roligt att göra den! Nedan finns det recept på både Creme Caramel det recept vi fick på mandelflarnen. Jag har gjort massor av flarn tidigare och då har det bara varit att klicka ut smeten och den har smält ut till ett tunt flarn, detta recept var helt annorlunda.

Annons

De smälte inte alls! Se till att kavla ut degen ordentligt!


Antal portioner: 6
Karamell
160 g strösocker
50 g vatten

Creme Caramel
600 g mjölk
1 st vaniljstång
3 st ägg
2 st äggulor
70 g strösocker

Mandelflarn
100 g smör
100 g vetemjöl
100 g socker
100 g hyvlad mandel
Här testast mina Flarn och Creme Caramel av Johan och Birgitta. Perfekt Creme Caramel, men flarnen blev tjocka och slarviga…

Gör så här

1. Karamell
Smält ingredienserna till ljus karamell. Värm serveringsformarna en liten stund i ugnen. Häll i karamellen och snurra på formen så att det blir karamell på sidorna också. Låt svalna och smörj kanten som inte är täckt med karamell med smör
2. Creme Caramel
Koka upp mjölken med den delade vaniljstången, tag bort från värmen och låt stå 10-15 minuter. Blanda övriga ingredienser.
3. Ta upp vaniljstången och skrapa ur den, häll i äggblandningen. Häll smeten i de rumstempererade formarna. Ställ in i ugn 175 grader ca 20 minuter, tills smeten har stelnat men inte blivit grynig.
4. Låt svalna, gärna i kylskåp. Stjälp upp på fat.
5. Mandelflarn
Blanda allt och gör en rulle med plastfilm runt om och lägg i kyl. Skär i skivor och lägg på plåt och grädda i 190 grader.

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar