Annons

Crêpes med champinjonstuvning

Idag fick jag bara en sådant sug efter en riktig klassiker. Crêpes med champinjonstuvning som jag gratinerade med lite mozzarella! Precis hur gott som helst som en lättare lunch.

crêpes med champinjonstuvning

Det här går utmärkt att göra med kantareller också, och kanske lite västerbottensost ovanpå! MUMS!! Jag måste bara göra mer crêpes!

Vill du ha fler tips på förrätter och middagar så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips

crêpes med champinjonstuvning

Crêpes med champinjonstuvning, 4 stycken

Crêpes:
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
3 ägg
½ tsk salt
+ smör till stekning

Champinjonstuvning:
200 g champinjoner
2 msk vatten
25 g smör
1 liten gul lök
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
0,5 tsk soja

+ 1 dl riven mozzarella

Gör så här:
1. Vispa ihop mjöl och mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg och salt, vispa ihop.
2. Grädda crêpesen på medelvärme. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Skölj och skiva svampen. Skala och finhacka löken.
4. Lägg svampen i en stekpanna tillsammans med vattnet. Låt sjuda tills vattnet dunstat bort.
5. Tillsätt smör och lök och låt fräsa tills löken är mjuk.
6. Rör ner vetemjöl och rör om så den fördelas jämnt. Tillsätt mjölk och grädde och låt sjuda cirka 5 minuter.
7. Smaka av med salt och svartpeppar och soya.
8. Fördela champinjonstuvningen på crêpesen och vik in kanterna. Lägg dem i en ugnssäker form med skarven nedåt.
9. Strö över mozzarella och gratinera mitt i ugnen i cirka 5 minuter tills osten har fått fin färg.
10. Strö eventuellt över lite persilja och serva med en god sallad.

crêpes med champinjonstuvning

Det här åt jag ofta när jag var liten och nu var det väldigt längesedan. Det var precis lika gott nu som då!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

crêpes med champinjoner

Hoppas du gillar receptet!

crêpes med champinjonfyllning

Annons
Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar