Annons
Annons

Delicatobollar – Recept och video

Hemgjorda delicatobollar som på riktigt blir godare än godis! Idag testade jag att bara mixa allt på en gång och det gick hur bra som helst. Tidigare har jag mixat havregrynen först och sen blandat samman allt. På det här sättet går de blixtsnabbt att göra!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Här kan du se en video när jag gör dessa:

Annons

Hemgjorda delicatobollar, 20 st

4 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
50 g smält mjölkchoklad

Dekoration och dopp:
200 g mörk choklad för att doppa dem i
Kokos

Gör så här:
1. Blanda havregryn, smör, socker, kakao och vaniljsocker, kaffe och mjölkchoklad  i en hushållsassistent.
2. Mixa samman alla ingredienser.
3. Jag använde en spritspåse och spritsade små toppar på bakplåtspapper som jag sedan ställde i kylen så att de fick stelna helt. Det går även bra att ställa hela bunken i kylen i cirka 30 minuter och sedan rulla bollar av smeten.
4. Doppa bollarna i smält choklad när de är kalla och sprinkla över lite kokos. Jag smälter chokladen i en skål och sen har i den i en liten kopp så blir det enkelt att doppa.

Annons

Älskar du också chokladbollar på alla sätt och vis? Då har jag samlat en mängd varianter på chokladbollar här åt dig: Chokladbollar

recept på chokladbollar

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/ugnsbakad-grot/