Annons

Demonterad äppelpaj!

Det här gillar jag! En demonterad äppelpaj så at man kan göra sig en perfekt liten efterrätt precis som man vill ha den. Mycket äpple, lite smul och mycket sås, eller varför inte bara äpple och sås, eller massor av gott smul och äpple.

Annons

Möjligheterna är oändliga (lite överdrivet då det bara är tre saker, men ni förstår! 🙂 )

äppelpaj med smul och vaniljsås

Jag gjorde smulet med smak av kardemumma och karamellstekte äpplena för att verkligen lyxa till den här demonterade äppelpajen!

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

äppelpaj med smörstekta äpplen

Annons

Demonterad äppelpaj, 4 portioner

Pajsmul:
50 g havregryn
50 g vetemjöl
50 g strösocker
50 g smör
1 tsk nymalen kardemumma

Smörstekta äpplen:
4-5 fasta äpplen
0,5 dl råsocker
25 g smör
2 tsk kanel

Rårörd vaniljsås:
2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser till pajsmulet, tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa. Bred ut i en ugnsfast form och baka mitt i ugnen 15-20 minuter och rör om då och då tills det fått fin färg.
3. Skala och kärna ur äpplena och skiva centimetertjocka skivor.
4. Lägg råsocker i en stekpanna och smält på medelhög värme, precis när det smält har du i smöret och rör till en karamell. Tillsätt äpplena och kanel och stek i cirka 5 minuter tills de är mjuka.
5. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
6. Vispa grädden rätt fast.
7. Vänd ner äggvispet i grädden.
8. Servera direkt och njut!

äppelpaj på ett lite annorlunda sätt

Vill du ha fler tips på vad du kan baka med äpple så hittar du massor av tips här: Baka med äpple

Massor av recept som du kan baka med äpplen

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar