Annons

Drottningpaj med råkräm

En riktigt frasig och god drottningpaj! Jag gör denna paj med mandelmjöl och havregryn och använder du rena havregryn så blir den även glutenfri. Riktigt frasigt och gott smultäcke!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Till denna serverade jag råkräm, receptet på det hittar du här: Råkräm Vill du göra den laktosfri så kan du använda laktosfri grädde och laktosfritt smör i smulpajen så har du en paj som både är gluten och laktosfri.

Annons

Drottningpaj med råkräm, 6 portioner

100 g smör
2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl/malda mandlar
1 dl strösocker

Fyllning:
0,5 liter blåbär ( eller ett paket frysta blåbär)
0,5 Liter hallon (eller ett paket frysta hallon)
0,5 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig massa.
3. Blanda alla ingredienser till fyllningen och lägg i en pajform på ca 20×25 cm.
4. Fördela smulorna över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter, tills den fått fin färg.

Annons

Vill du ha fler recept på läckra pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar