Annons

Éclairer med Havtornskräm "Day Dream"


Idag gjorde jag ett superroligt uppdrag! Jag blev kontaktad av Stockholmsmässan och de undrade om jag ville ta fram en jubileumsbakelse för Formexsmässans 100-gångsjubileum. Självklart sa jag JA!
Temat är Day dream, att drömma sig bort ett litet tag.

Annons

Formex handlar om form och design, och jag dagdrömmer ju oftast om olika bakverk 🙂 Dröm = Moln… Och vad kan man stoppa i som är drömskt gott? Havtorn såklart! Detta är mitt absolut, över alla andra saker jag bakat min favorit! Det syrliga havtornet, möter den mjuka éclaren och den söta glasyren. Det är harmoni! Testa denna, smakar som inget ni smakat tidigare!

Pata Choux
2 dl vatten
1 msk socker
75g smör
120g vetemjöl
3 ägg
En nypa salt.

Havtornskräm
5 dl havtornsjuice
120 g äggulor
140 g strösocker
40 g maizena
50 g smör

Glasyr
200 g florsocker
30-40 g vatten
Lite choklad till dekoration

Blanda smör, vatten, socker och salt i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan och sikta ner mjölet, ställ tillbaka på plattan och rosta degen 3-4 minuter och vispa med en ballongvisp som en tok tills degen är väldigt fast. Ställ åt sidan och låt svalna ett par minuter. Knäck i ett ägg i taget och vispa in äggen i degen tills det är en fast smidig smet. Ta en spritspåse med valfri tyll och spritsa ca 6-7 cm långa stänger på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200 grader i 20-22 minuter. Låt svalna på galler.

Jag använder frysta upptinade havtorn och pressar de genom en sil för att få ut saften. Vispa äggulor, strösockret, och maizena luftigt, vänd ner i havtornsjuicen.
Koka upp under omrörning och låt sjuda i ett par minuter. Tag bort ifrån värmen, blanda i smöret och sila genom en finmaskig sil, låt svalna.


Fyll krämen i en spritspåse och använd en liten tyll och fyll eclairerna från botten med havtornskrämen. Jag brukar göra två hål så att de blir ordentligt fyllda.

Blanda florsocker och vatten till glasyren, och färga till orange (Jag blandar röd och gul pastafärg) Lägg ett lager glasyr och låt stelna lite, smält choklad och ringla över.
En bild från mässan. Min Bonussyster ställde ut på mässan, så vi tog en liten fika i hennes monter:) Brickan har hon gjort! http://www.anneko.se/

Annons
Dela på:
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/blabarsscones-paleo/