Annons

En mysig kväll med Innis & Gunn på K-Märkt

Häromkvällen så blev jag inbjuden till ett mysigt event på restaurangen K-märkt vid Garnisonen. Det var ölen Innis & Gunn som släppte deras nyhet Bourbon Cask Dark Ale som skulle testas tillsammans med flera andra sorter och massor av god mat!

Annons

02122014-_MG_1333_Fotor_Collage2

K-märkt ligger i de kulturmärkta lokalerna vid Garnisonen på Östermalm. De som står bakom restaurangen är Johan Gottberg, Jens Dolk och Daniel Roos. Just nu så är det först och främst en lunchrestaurang, men det går även att hyra till fest!

Annons

02122014-_MG_1333_Fotor_Collage4

Det var en uppsjö av små rätter vi fick testa! Allt från friterad mussla till kanin och en söt dessert!

868632_Fotor_Collage2

Rill desserten som var en chokladpaj med dulce de leche och flingsalt så fick vi testa den nya ölsorten Bourbon Cask Dark Ale (som just nu finns på systemet nr. 2110) och det var första gången jag fick testa en öl til dessert, och det passade faktiskt ihop!

Annons

868632_Fotor_Collage

På restaurang K-märkt så har de en vision att verkligen använda allt de köper in, utan en massa svinn! Det blev ingen svinn på maten vi fick, allt gick åt eftersom det var så otroligt gott!! När vi gick hem så hade bagaren bakat ett bröd till var och en, hur mysigt är inte det då!? 🙂

02122014-IMG_1323

Visste ni att ölen Innis & Gunn uppkom av misstag? Det var ett bryggeri som ville ha Whisky med smak av ale, så de lagrade först ale i ekfat för att sedan lagra whiskyn i samma fat. Till en början hällde de bara bort ölet, men sedan märkte de att anställda började sno med sig ölet hem! Resten är historia 🙂

Annons

 

Dela på:
Annons

Laddar