Annons

En vecka med Julia Child!

Förra veckan så såg jag på filmen Julie & Julia för sisådär 5e gången, och varje gång jag ser den så blir jag så sugen på att testa recepten! Så jag bestämde mig att ha en Julia Child-vecka här på bloggen! Under veckan kommer jag att testa lite olika recept, och jag kan lova att det med största sannolikhet kommer innehålla smör! 🙂

Julia Child-vecka

Julia Child föddes den 15 augusti 1912 i Pasadena, Kalifornien.

Annons

Hon hade inga tankar på att bli kock och laga mat som ung. Under andra världskriget gick hon med i Office of Strategic Services, (föregångaren till CIA) och blev placerad i Ceylon där hon mötte Paul Child, som blev hennes make.

En Vecka med Julia Child

Efter kriget följde hon med Paul Child till Paris när han placerades där, och det var där hon för första gången kom i kontakt med fransk kokkonst, som hon skulle vara en förespråkare för i hela sitt liv. I Paris studerade hon vid Cordon Bleu och för den franske kocken Max Bugnard.

julia-child-03

Efter att ha studerat så startade hon en egen matlagningsskola i sitt eget kök tillsammans med sina nya vänner i Paris – Simone Beck och Louisette Bertholle. De tre vännerna skrev en kokbok tillsammans, eller… nja, du får titta på filmen! Jag vill inte berätta för mycket!

julie_julia

Filmen Julie & Julia handlar dels om Julia Childs väg till matlagningen, och dels om en tjej som heter Julie som startar en blogg och lagar och bakar sig igenom hela hennes kokbok på 365 dagar. Båda historierna är sanna, och jag älskar Meryl Streep i rollen som Julia 🙂 Julie spelas av Amy Adams, som vid en punkt ligger och gråter på golvet när det inte gick som hon ville… Det värsta är att jag känner igen mig! När jag skulle fixa alla recept inför programmet Hela Sverige Bakar så kan jag erkänna att det kom en tår både en och två gånger när jag misslyckades! 🙂

julie-julia

AnnonsJag rekommenderar varmt filmen som är fylld med värme, skratt och framför allt massor av mat!

Julia Child Recept

Hoppas du hänger med i min vecka där jag ska testa lite goda saker! Jag avslutar med att säga som Julia Child: Bon appetit! 

Dela på:
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/biskvier-med-lakritssmorkram/