Igår gjorde jag lite hemgjort jordnötssmör, så idag blev det den superenkla jordnötskakan! Ynka tre ingredienser, och fantastiskt god! Jordnötskakan blir sådär segmjuk som en nötkaka ska vara, jag adderade en fjärde ingrediens med lite ringlad smält choklad ovanpå, så gott! Man måste inte använda hemgjort jordnötssmör, men det är väldigt enkelt och snabbt, här hittar du hur du gör: Hemgjort jordnötssmör
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Enkel jordnötskaka, 8 bitar
4 ägg
2 dl socker
150 g jordnötssmör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och smörj kanterna med smält smör eller olja.
2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Rör ner jordnötssmöret.
3. Fyll formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna i formen.
4. Garnera gärna med lite smält choklad.
Vill du ha fler goda recept på muka kakor så hittar du alla mina recept här: Mjuka kakor
2 kommentarer till “Enkel jordnötskaka”
Så löjligt enkelt och så löjligt gott! Jag gjorde den här kakan i helgen för jag hade jordnötssmör över som jag ville göra något med. Och jag tänkte att jag skulle ta med den till jobbet för där går fika alltid hem. Sagt och gjort och oj, vad alla tyckte den var god. Och jag med!
Den här kommer jag definitivt att göra fler gånger, men kanske behålla lite mer för mig själv 🙂 Tack för receptet!
Hej. Vilken storlek på formen? det finns så många storlekar, så det vore bra om du har tid att skriva ut storleken.