Annons

Enkel pastagratäng med parmesan

Här är en riktigt enkel pastagratäng som vi brukar dra till med ibland när vi är sugna på lasagne, fast inte riktigt orkar 🙂 Toppa den med parmesanost och du har en riktigt smarrig middag!

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Annons

Annons

Enkel pastagratäng, 4 portioner

400 g valfri pasta. (Jag använde skruvar)
400 g köttfärs , kycklingfärs eller quornfärs
1 msk olja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 tsk timjan
1 tsk salt
0,5 tsk nymald svartpeppar
1 dl vatten
+ om ma vill, lite chiliflkes eller chili för lite hetta!

Topping:
100 g riven parmesan

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader. Koka pasta minus två minuter av tiden, annars blir pastan överkokt när du gratinerar den.
2. Fräs färs i oljan tills den fått lite färg, tillsätt lök och vitlök och fräs med ett par minuter.
3. Tillsätt krossade tomater, timjan, salt och, svartpeppar och vatten och låt sjuda 5 minuter.
4. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen och lägg allt i en ugnsform på cirka 20x30cm.
5. Toppa med riven parmesanost
6. Gratinera 8-10 minuter till gratängen fått fin färg. Servera gärna med en god sallad.

Annons

Vill du ha fler middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks Middagstips

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar