Annons

Enkel rabarberkaka!

Idag har jag haft en praoelev från årskurs 7 här hemma som hjälpt till under dagen. Perfekt att få lite hjälp, och då passade vi på att spela in ett videoklipp på världens enklaste och godaste rabarberkaka! Gabriel gjorde hela kakan själv, jag har filmat och sedan har vi suttit och klippt allt tillsammans.

enkel rabarberkaka

Receptet vi använde kommer ifrån Farmor Vivis rabarberkaka, men med några ändringar. Lite lägre ugnstemperatur efter ett tips från er läsare! Enkel rabarberkaka gör jag alltid på våren, den är så himla god!

enkel rabarberkaka

Enkel rabarberkaka, 8 portioner

3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2-3 rabarberstjälkar
cirka 100 g smör
2 msk pärlsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj en springform och mjöla.
2. Vispa ihop ägg och socker.
3. Vispa i mjölet.
4. Skölj, skala och skär rabarbern i centimeterlånga bitar.
5. Fyll formen med smeten, fördela rabarbern över smeten, skiva smör över hela kakan och strö på pärlsocker.
6. Baka kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter
7. Severa gärna med vaniljsås!

Här är klippet när Gabriel gör kakan:

Annons


För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Vill du ha tips på fler goda mjuka kakor så hittar du alla kina recept här: Mjuka kakor

Gabriel enkel rabarberkaka

Annons
Dela på:

10 kommentarer till “Enkel rabarberkaka!”

  1. Fredriks Fika skriver: 23 maj, 2018

    Hej!
    Det borde gå med mjölkfritt margarin och glutenfri mjölmix, men den här kakan är det nästa smöret som är grejen som gör den lite knäckigt god.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar