Annons

Färsbiff med lök

Husmanskost när den är som bäst! Färsbiff med karamelliserad lök, pressgurka och potatis. Så otroligt gott! Receptet på pressgurka hittar du här: Pressgurka

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Annons

Färsbiff med lök, 4 portioner

500 g nötfärs
1 gul lök
1 dl vispgrädde
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
+ smör till stekning

Karamelliserad lök
2 gula lökar (stora)
2 tsk råsocker eller strösocker
+ smör till stekning

Servera med potatis och pressgurka

Gör så här:
1. Finriv löken i en rymlig bunke.
2. Blanda ner vispgrädde, ägget, ströbröd, salt och svartpeppar och blanda samman. Låt svälla 5 minuter.
3. Blanda ner nötfärsen och blanda ordentligt. Forma 4 stycken stora biffar eller 8 små.
4. Börja med att karamellisera löken som tar lite tid. Skala och skiva 2 lökar. (Här brukar det vara bra att sätta på potatisen också)
5. Stek löken på medelvärme i smör tills de är mjuka och börjar få fin färg. Strö över socker och stek ett par minuter till. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
6. Stek färsbiffarna på medelvärme i rikligt med smör tills de är genomstekta, cirka 5 minuter på varje sida.
7. Häll lite vatten i stekpannan och stek ur smakerna, sila av och du har en god steksky till potatisen.
8. Servera biffarna med potatis, pressgurka och skyn.

Annons

Vill du ha fler recept på husmanskost och middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar