Annons

Filmjölkslimpa med hasselnötter

Snabba enkla bröd som både är bra för kroppen och för dig som har lite ont om tid 😉 Detta bröd brukar jag göra ganska ofta. Det är perfekt att frysa in och fungerar både till frukost eller om du vill ha lite mellanmål.

IMG_6524

Om du inte tycker om hasselnötter eller är allergisk så går det utmärkt att utesluta dem.

IMG_6541

Ingredienser till 2 bröd:
1 liter filmjölk
0,5 dl flytande honung
5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
4 msk brödkryddor
2 dl hela hasselnötter

Gör så här:
1. sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa formarna på ca 1,5 liter styck.
2. Blanda alla torra ingredienser
3. Blanda filmjölk och honung
4. Blanda båda blandningarna
5. Fyll formarna med degen
7. Baka bröden ca 100 minuter mitt i ugnen (gör du bara ett bröd räcker det med 60)
8. Låt bröden vila minst en timme innan du skär upp den så att de sätter sig ordentligt.

IMG_6477

Det är väldigt enkelt att göra filmjölkslimpa, blanda bland, och baka 🙂

Annons
Annons
Dela på:
Annons

Laddar