Annons

Fläskfilégryta med trattkantareller

Den här grytan är jag och Emil smått galna i 🙂 Den blir absolut godast med trattkantareller som enligt mig smakar mer än vanliga gula kantareller. Fläskfilégryta är perfekt när man ska bjuda på middag eller bara vill festa till det lite!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Fläskfilégryta, 4 portioner

1 fläskfilé, 500 g
250 g trattkantareller
1 finhackad gul lök
1 dl steksky
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraich
0,5 msk soja
1-2 msk maizenaredning
Salt + svartpeppar
Smör

Gör så här:
1. Skiva och stek fläskfilén i smör på hög värme, salta och peppra. Ta ur köttet ur stekpannan och skölj ur stekpannan med 1 dl vatten, häll skyn över köttet och ställ åt sidan.
2. Rensa svampen och dela i mindre bitar. Lägg svampen i stekpannan på medelvärme, stek tills vattnet har kokat in.
3. Lägg i ett par klickar smör i stekpannan tillsammans med svampen och tillsätt finhackade löken. Stek tills löken är mjuk.
4. Tillsätt köttet och skyn tillsammans med grädde, crème fraich och soya. Låt allt koka upp och sjuda cirka 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer soya.
5. Red grytan med maizenaredning, jag använder alltid den då det blir glutenfritt.
6. Servera gärna med mitt goda potatismos, du hittar receptet här: Potatismos. För att få det lite snitsigt så spritsade jag moset på tallriken 🙂

Älskar du mustiga fläskfilégrytor så måste du kolla in den här med vin och bacon! Mustig Fläskfilégryta

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar