Annons

Fläskfilépasta med rödvin och soltorkade tomater

När sambon Emil får välja favoritmat så är det alltid fläskfilépasta 🙂 Det ska vara mycket smak och sås och jag tycker ju också om grytor. Här är en vi testade sist som blev riktigt mustig!

Annons

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott!

Annons

Annons

Fläskfilépasta med rödvin och soltorkade tomater, 4 portioner

400 g pasta
250 g färska champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g fläskfilé
2 dl rödvin
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
10 soltorkade tomater
1 tsk torkad timjan
Salt & svartpeppar
Smör
2-3 tsk soya
ev. lite maizenastärkelse 1-2 tsk

Till servering:
Pasta efter tycke och smak, men penne passar riktigt bra som fångar upp såsen.
Parmesan

Gör så här:
1. Skölj och dela champinjonerna. Skala och hacka löken. Skär baconet i mindre bitar.
2. Lägg champinjonerna i en torr stekpanna med lite vatten i botten. Låt vätskan i champinjonerna koka ur på medelvärme.
3. När vätskan kokat bort, en klick smör, lök och vitlök salta och peppra lite. Fräs tills allt är gyllenbrunt, lägg sedan över i en gryta.
4. Putsa fläskfilen och skär i mindre bitar, jag brukar skiva cirka 1 cm tjocka skivor som jag delar en gång.
5. Stek fläskfilén i smör på hög värme i omgångar salt och peppra. Lägg köttet i grytan. Häll på vinet i stekpannan och låt sjuda ett par minuter, häll sedan vätskan i grytan.
6. Ställ grytan på plattan och tillsätt vispgrädde och creme fraiche. Skiva de soltorkade tomaterna och lägg i grytan.
7. Låt koka upp och sjuda cirka 5 minuter. Smaka av med timjan, salt, peppar och soya.
8. Känns grytan lite rinnig kan du reda den med lite maizenastärkelse.
9. För att lyxa till det, blanda pastan i med grytan så att allt får mycket sås och smak. Riv över parmesan.

Vill du ha fler goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar