Frasiga våfflor med lättvispad grädde och sylt är ju bara för gott! Jag kan verkligen äta det när som helst, till frukost, mellis, lunch eller varför inte till middag 🙂 Just frasiga våfflor får du om du äter dem direkt nygräddade, de blir lite mer mjuka om du låter dem ligga ett tag. Jag använder bubbelvatten i mina, jag tycker det ger lite extra fras!
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Frasvåfflor, 8 st.
100 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl mjölk
2,5 dl bubbelvatten (eller utan bubblor om du inte har)
Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
3. Vispa ner mjölken och vispa till en fast klumpfri smet.
4. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet.
5. Avsluta med att vispa ner smöret i smeten.
6. Pensla våffeljärnet med lite smör innan du gräddar första laggen. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.