Bakad cheesecake som blir riktigt smakrik och god! Lite roligt och annorlunda att bjuda på till fika eller efterrätt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Bakad cheesecake, 10 bitar Pajskal 150 g digestivekex 50 g rumsvarmt smör Fyllning 400 g färskost 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 4 st ägg finrivet skal och saft av 1 st citron 0,75 dl vetemjöl 1 dl crème fraiche Till servering frukt eller bär Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smula sönder kexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret. 2. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en springform på 24 cm i diameter. 3. Rör samman färskost och socker, tillsätt äggen ett i taget under omrörning. 4. Riv skalet, endast det yttersta från citronen. Pressa ur saften. 5. Vispa ner mjöl, crème fraiche samt saft och skal från citronen i färskosten. 6. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme. 7. Servera med färska bär eller frukt. Vill du ha fler recept på cheesecake så hittar du alla mina recept här: Fredriks cheesecake