Biskvier kan vara så himla gott, idag gjorde jag en biskvi så som jag vill att de ska smaka. En rejält bakad mandelbotten som smakar mycket och till fyllning hittade jag på en smörkräm med havtorn. Om du inte smakat havtorn tidigare så är det på tiden. Detta bär doftar och smakar som ingenting annat, helt underbart! Ingredienser till 25 stycken Mandelbotten 2 st äggvitor 200 g mandel 200 g florsocker Smörkräm med Havtorn 200 g Havtorn 0,5 dl strösocker 1 msk maizenastärkelse 200 g rumsvarmt smör 2 dl florsocker 1 äggula Garnering 200 g mörk choklad + några droppar matolja Skålla och mal mandeln, det ska bli 200 g efter att du malt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mandeln och florsocker ordentligt och rör ner i äggvitorna. Rulla degen till bollar och platta till på bakplåtspapper, grädda i 225 grader i ca 8-10 min. Mosa havtornen med strösockret och sila vätskan, mosa runt lite med en sked för att få ut så mycket vätska som möjligt. Blanda vätskan med maizenan och koka upp så att du får en kräm. Låt krämen svalna helt. Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt, smaksätt med havtornskrämen och vispa till slut i äggulan. Fördela smörkrämen på de svala kakbottnarna. Ställ kakorna i kylen ca 30 minuter så att smörkrämen stelnar. Smält chokladen med några droppar matolja. Doppa biskvierna i chokladen och lägga på ett galler så att överflödig choklad rinner av. När chokladen stelnat så är det bara att hugga in!!