En riktigt seg och god brownie med lingonfrosting och kolasås. Det här är en dröm för dig som älskar choklad! Brownie med lingonfrosting och kolasås, 8 stora bakelser Brownie 200 g smör 3 dl strösocker 1 ,5 dl kakao 1 tsk salt 1 msk vaniljsocker 3 ägg 1,5 dl vetemjöl Lingonfrosting 25 g rårörda lingon 150 g Philadelphiaost 25g florsocker ½ dl grädde Dekoration: 0,5 dl kolasås Lingon Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 25cm, med med bakplåtspapper. 2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. 3. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. 4. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna. 5. Mixa lingonen fint och vispa ihop med philadelphiaosten och florsockret. 6. Tillsätt grädden lite i taget och vispa tills det är ganska tjockt. 7. Skär av ytterkanten på brownien och dela kakan i 8 lika stora delar. Spritsa lingonfrostingen på brownien och häll över kolasås och dekorera med några lingon! Just den här brownien gjorde jag till serien samtidigt i Hofors, här hittar du de andra bakelserna: Recept på Hjortrondröm: Hjortrondröm Budapestbakelse med blåbär