Jag älskar verkligen brownies, jag skulle nog våga säga att jag gillar det mer än kladdkakor! Eller... åh, båda är lika goda! Det jag gillar med brownies är att det är lite mer att tugga på, men fortfarande lika chokladiga! Idag lekte jag med ett favoritrecept: Brownie som på café, men jag gjorde dem lite mindre och med rostade mandelflarn på! Lite förfinad bakelse som passar lika bra till fika som efterrätt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Brownierutor, 16 st Chokladganache: 150 g mörk choklad 1,5 dl vispgrädde Brownie : 200 g smör 3 dl strösocker 1 ,5 dl kakao 1 tsk salt 1 msk vaniljsocker 3 ägg 1,5 dl vetemjöl Garnering: 2 dl rostade mandelflarn Gör så här: 1. Chokladganachen: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin ganache. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur. Vill du snabba på så kan du ställa de i kylen några minuter tills den är len och bredbar. 2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 20 cm, med med bakplåtspapper. 3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. 4. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. 5. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna helt. 6. Bred på ganachen och skär i rutor. 7. Rosta mandelflarn i en torr stekpanna på medelvärme och garnera rutorna. Jag garnerar alltid efter jag skurit dem, det blir finare så :)