Jag testade att göra en marängsmörkräm på brynt smör, och det blev sååå gott! Du kan använda den till att toppa biskvier, tårta eller som här: En ljuvlig bakelse på mandelmassebotten och jordgubbar! Receptet på mandelmassebotten hittar du här: Mandelmassebotten För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Brynt smör-marängkräm, lagom till en tårta 250 g smör 4 äggvitor 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Bryn hälften av smöret. Smält det i en kastrull och låt det sjuda tills det är brynt, rör hela tiden. 2. Vispa samman det brynta smöret med resten av smöret. 3. Blanda samman äggvitor, strösocker och vaniljsocker i en bunke, ställ bunken över vattenbad och värm upp till 65 grader under omrörning/vispning. 4. Ta av bunken från värmen och vispa till en fast maräng, klicka sedan i det vispade brynt smöret lite i taget medan du fortsätter att vispa kraftigt. Med äggulorna som bli kvar kan man göra t.ex Guldkaka