En underbar budapest med hallon är aldrig fel! Nötiga bottnar, fluffig vaniljgrädde och sötsyrliga hallon! MUMS! Budapest passar alltid bra till både vardag och fest. Antingen servera som en budapestrulle eller göra budapestbakelser. Jag älskar budapest och har både gjort med smultron och blåbär, recepten på dem hittar du här: Budapest med smultron, eller Budapest med blåbär Budapest med hallon, 8 portioner 4 äggvitor 2 dl strösocker 2 dl hasselnötsmjöl 0,5 dl maizenastärkelse Fyllning: 3 dl vispgrädde 2 dl hallon 1 msk vaniljsocker Dekoration: Florsocker 30 g mörk choklad Hallon Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. 2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till en fast maräng. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare två minuter. 3. Blanda hasselnötsmjöl och maizena ordentligt. Vänd försiktigt ner blandningen i marängen. 4. Fyll en spritspåse med smeten och sprita ut plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret. 5. Grädda marängbottnen mitt i ugnen i 18-20 minuter och marängen fått fin färg. 6. Ta ut plåten och låt marängen svalna. Vänd upp på ett bakplåtspapper så att du har undersidan uppåt. 7. Vispa grädden rätt hårt tillsammans med vaniljsocker. 8. Bred på grädden och strö över hallon. Rulla ihop som en rulltårta. 9. Pudra budapestrullen med florsocker, ringla över lite smält choklad och dekorera med hallon. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Här är en video när jag gör budapest med smultron som inspiration till när du gör bottnarna. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=iGitQ5baWSQ[/embed]