En nötig och frasig budapestrulle fylld med fluffig vaniljgrädde och jordgubbar, kan det bli mer sommar än så? Den här kan man servera som en tårta eller göra läckra bakelser av. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Budapestrulle med jordgubbar 8 portioner 4 äggvitor 2 dl strösocker 2 dl hasselnötsmjöl 0,5 dl maizenastärkelse Fyllning: 4 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker 2 dl jordgubbar Dekoration: vispgrädde florsocker jordgubbar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. 2. Vispa äggvitorna till mjuka toppar, tillsätt lite socker i taget. tillsammans med hälften av sockret till en fast maräng. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare två minuter. 3. Blanda hasselnötsmjöl och maizena ordentligt. Vänd försiktigt ner blandningen i marängen. 4. Fyll en spritspåse med smeten och sprita ut plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret. 5. Grädda marängbottnen mitt i ugnen i 18-20 minuter och marängen fått fin färg. 6. Ta ut plåten och låt marängen svalna. Vänd upp på ett bakplåtspapper så att du har undersidan uppåt. 7. Vispa grädden rätt hårt tillsammans med vaniljsocker. 8. Bred på nästan all grädde, spar lite till dekoration och strö över delade jordgubbar. Rulla ihop som en rulltårta. 9. Pudra budapestrullen med florsocker och dekorera med grädde och jordgubbar.